Espirales de quesu y vainilla

Hai delles vegaes que se te vienen a la tiesta milenta recetes que viste n'algún blogue o llibru y que quies faceles toes yá y nun te decides... Delles vegaes lo meyor ye abrir la nevera y mirar a ver qué tienes y con eso mirar a ver qué pués faer. Y eso ye lo que fice yo, y taba enllena quesu d'untar (coses del trabayu de Sergio...) Así que m'alcordé de unes galletes perbones que viera fai tiempu nun blogue xenial que ye Ma Petite Boulangerie. Y púseme a ello, y oxalá os pongáis vosotros, son adictives... ¡y el blogue tamién! 
Muncho más que recomendable.


Pa facer estes delicies vamos necesitar:
  • .100 gramos de mantequilla en dadinos a temperatura ambiente.
  • 200 gramos de quesu d'untar.
  • 250 gramos de farina de repostería.
  • 3 cuyaraes d'azúcre.
  • pliczcu de sal.
  • 1 cuyaradina de pasta de vainilla, o esencia, o una vaina...







Entamamos batiendo perbién la mantequilla col quesu, la sal y la vainilla.
Añadimos-y la farina y entemecémoslo bien hasta que tea uniforme.

Ponemos la masa ente papeles de fornu y espurrímoslo con un rodiellu hasta tener 2 o 3 milímetros de grosez, y lo más rectangular posible.
Metémoslo na nevera media hora.

Cuando pase'l tiempu, sacámosla, y, dempués de quitar el papel de riba de la masa, espolvoriscámosla con 3 cuyaraes d'azucre y endolcámoslo pela parte más ancha.





Cortamos el cilindru resultante en 24 cachos d'un centímetru y mediu más o menos.
Rebozamos les espirales n'azucre y ponémosles nuna bandexa de fornu con papel.
Tenémosles dientro a 200 graos durante 20 minutos o hasta que doren.



Dexámosles enfriar y a por elles :)

Muá.

Bollinos de lleche

¡¡Pero qué riquísimos!! 
Too entamó pensando que-y podía facer al rapaz pa que comiera la mermelada de piescu, y de lo que nun ye piescu, que tenemos guardao... (que nun ye poco, qu'esti branu foi mui productivu), tenía que ser daqué suavino pa que nun repunara na boca y consistente, pa que aguantara por ello. La verda ye que nun dudé, apetecióseme facer Bollinos de lleche. Y equí tan.


Pa facer 16 bollinos vamos necesitar:
  • 500 gramos de farina blanco.
  • 2 sobres de formientu de panaderu.
  • 250 ml de lleche.
  • 70 gramos de mantequilla pomada.
  • 40 gramos d'azúcare. 
  • 1 güevu.
  • 2 cuyaraes de miel.
  • plizcu sal.


Amestamos nun bol grande la farina y el formientu pa que ten bien repartido. 
Añadímos-y el güevu y la lleche.
Dempués l'azúcare, la miel y la sal, y amestámoslo too bien.
Agora tenemos que añader la mantequilla y masamos  hasta que te bien axuntao, unos 10 o 12 minutos, yo enfariñé la meseta pa que nun se me pegara, y quedaron mui bien, así que nun dudéis si se vos pega a les manes, farina y yá.

Cuanto tea, facemos una bola que tien que tar bastante lisina, y metémosla nun bol enfariñau y tapáu dos hores, cuando lo saquemos va tar col doble de tamañu.
Al sacalu hai que desgasalu, esto ye quitai el escesu gas que surdió pola lleldadura, pa ello, damos-y colos deos a la masa un ratín hasta que veamos que baxó´l volúmen.
Partimos la masa en 16 cachinos y facemos con ellos una forma como de mini pan, podemos face-yos dellos cortes pa que queden más prestosos, pintámoslos con lleche y dexámolos reposar na bandexa del fornu 20 minutinos.

Hai que dixebralos unos centímetros porque crecen mientres lleldan y mientres cuecen.
Hai que tenelos nel fornu 10 o 12 minutinos a 180 graos.
Dexalos enfriar nuna rexilla y listos pa comer. 


Mmmmmm

Muá