miércoles, 12 de agosto de 2015

Marañueles

¡Por fin Amparín!, esta receta ye pa ti ;)

Dulce típicu asturianu que tien bien de recetes y que tol mundu diz que la suya ye la meyor y yo nun voi ser menos, ¡la mio receta mola enforma! y mola porque dempués de probar munches, dalgunes porque nun yera bono de amasar y xuntar l'amiestu, otres porque s'usen trescientes yemes y una clara, cola consiguiente dulda de qué faer con eses clares que sobren dempués... Y esta, esta ye bona de faer, perrica y con ingredientes lóxicos :)



Y nun voi entrar en si son de Candás o de Lluanco, son les que faigo yo y les que más riques me parecen. 
Vos la presto si queréis :)

Vamos necesitar:
  • 350 gramos de mantequilla.
  • 1/2 kilo d'azúcre.
  • 1 kilo de farina de fuercia.
  • 4-5 güevos.
  • aralladura de llimón.
  • 1 sobre de formientu químicu.



Empezamos clarificando la mantequilla.(¡Tranquilidá! Esto ye na más faer que la mantequilla tea lo más pura posible, pa ello ponémosla nun cazu y dilíamosla, cuando tea, pasámosla per un pañu finu pa quitar les impureces y dexar solo'l sueru, que va ser colo que vamos trabayar).

N'otru recipìente batemos los güevos, hasta que tean toos bien integraos y salga daqué d'espumina, depués echámos-y l'azucre y batemos perbién.
Cuando la mantequilla templara un pocu, echámosla al amiestu xunto cola arrayadura de llimón y batímoslo too hasta que tea homoxéneu.
Echamos tola farina na encimera y faemos un furacu en mediu, onde, adulces, vamos echando l'amiestu líquido, xuntámoslo cola farina, y otru pocu,  asina hasta que l'acabemos toda.




Agora ye importante nun amasar de más, hai qu'amasar xusto por que se xunten tolos ingredientes, non más, yá que volveríen les marañueles dures y con una testura desagradable.
Agora vien la parte creativa, hai delles formes de marañueles tradicionales, los dos qu'apaecen nes semeyes son les que me gusten a mi, pero podéis probar les formes que queráis, teniendo en cuenta la grosez de les pieces pa dempués meteles nel fornu más o menos tiempu. Yo túveles alredor de 15-20 minutos a 180 graos.


Duren un montón de tiempu metíes nuna llata, asina que vos encamiento que cuando os pongáis faigáis munches, porque merez la pena teneles guardaes pa un apuru dulce ;)

Muá.

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