miércoles, 15 de abril de 2015

Galletes d'avena y amapola

Estes galletes o roques, son pa quitar l'antoxu dulce cuando nun mos vien bien comelo, son suaves de sabor y testura, sanes polos ingredientes que lleven, abizcochadines y fáciles de facer. Una escusa perbona pa pasase un día :D






























Pa facer unes 14 o 16 galletes vamos necesitar:

  • 100 gramos de farina.
  • 1/2 cuyaradina de formientu.
  • 1 cuyaradina de canela.
  • 1 cuyaradina d'estractu de vainilla.
  • plizcu de sal.
  • 100 gramos d'azúcre moreno.
  • 2 cuyaraes d'agua.
  • 1 plátanu grande y maduru.
  • 40 ml d'aceite.
  • 140 gramos de copos d'avena.
  • 3 cuyaraes de semilles d'amapola.

Amestamos nuna conca la farina, el formientu, la canela, la vainilla y la sal.
Pero otru llau amestamos l'azúcre col aceite y el agua.
Machacamos el plátanu y echámoslu a los ingredientes moyaos. Xuntamos les dos mezcles y echámos-y les semilles.
Arroxamos el fornu a 170 graos.


Facemos bolines cola masa y ponémosles nuna bandexa de fornu, metémosles dientro 12-15 minutos, o hasta que tean dorades porriba y la base tea oscurina.
Dexamos enfriar nuna rexilla, con cuidau al sacales porque tan mui blandes.

Y a comer :)

Muá.


No hay comentarios:

Publicar un comentario