miércoles, 11 de marzo de 2015

Bollinos* con chocolate

Miráilos... si podéis aguantar un par de díes ensin faer esta receta ¡ye que nun sois lo llambiones que debiérais!
Tan pa morise, y lo meyor ye qu'almiten un montón de cambios, les pebíes de chocolate negru por chocolate blancu o con lleche, o nueces, o ablanes, quitar l'azahar, poner esencia de nosequé... 
Asina que partiendo de la receta base de la masa, lo que vos digo siempre, abrir la nevera o l'armariu y a ver qué tenéis... ¡A probar!
Una cosina a tener en cuenta... cuidáu, que como ye bollería de pan, dura pocu tiempu nel so puntu, lo ideal ye faelos pa comer nel día, y si non,  siempre pueden moyase nun cafetín... ;)



*("bollinos" ye muncho decir, "bollos" quéda-yos meyor, son grandes, igual préstavos más faelos cola metá de masa y que vos salgan 16, pero cuidáu, hai que tar pendientes del fornu, si'l tamañu cambia los tiempos de cocción, tamién).

Pa facer 8 bollos vamos necesitar:
  • 270 ml de lleche d'almendres (o normal).
  • 20 gramos d'aceite de mirasol.
  • 15 gramos d'azúcre.
  • 1 cuyarada y cuartu d'agua d'azahar.
  • 450 gramos de farina de fuercia.
  • 25 gramos de formientu frescu.
  • 100 gramos de pebíes de chocolate negru (o con lleche, o blancu o ablanes...).
  • pliczcu de sal.
  • mantequilla pa pintar.

Entemecemos .tolos ingredientes y dexamos nuna conca la masa hasta que doble de tamañu, una hora mínimu. 



Cuando hayan medrao, dixebrámoslos en cachos de 100 gramos, si queremos faelos grandes, o de la metá, si vos presten pequeños. Boleámoslos enriba la meseta y asitiámoslos nuna bandexa de fornu con papel hasta que suban, como 1 hora más.
Pintámoslos con mantequilla fundida y metémoslos nel fornu a 190 graos durante 20 minutos (si los ficísteis pequenos controlái...)





Dexamos esfrecer y merendamos con un vasín de lleche o un cafetín... ¿daquién dá más?

Muá.

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