Miráilos... si podéis aguantar un par de díes ensin faer esta receta ¡ye que nun sois lo llambiones que debiérais!
Tan pa morise, y lo meyor ye qu'almiten un montón de cambios, les pebíes de chocolate negru por chocolate blancu o con lleche, o nueces, o ablanes, quitar l'azahar, poner esencia de nosequé...
Asina que partiendo de la receta base de la masa, lo que vos digo siempre, abrir la nevera o l'armariu y a ver qué tenéis... ¡A probar!
Una cosina a tener en cuenta... cuidáu, que como ye bollería de pan, dura pocu tiempu nel so puntu, lo ideal ye faelos pa comer nel día, y si non, siempre pueden moyase nun cafetín... ;)
*("bollinos" ye muncho decir, "bollos" quéda-yos meyor, son grandes, igual préstavos más faelos cola metá de masa y que vos salgan 16, pero cuidáu, hai que tar pendientes del fornu, si'l tamañu cambia los tiempos de cocción, tamién).
Pa facer 8 bollos vamos necesitar:
- 270 ml de lleche d'almendres (o normal).
- 20 gramos d'aceite de mirasol.
- 15 gramos d'azúcre.
- 1 cuyarada y cuartu d'agua d'azahar.
- 450 gramos de farina de fuercia.
- 25 gramos de formientu frescu.
- 100 gramos de pebíes de chocolate negru (o con lleche, o blancu o ablanes...).
- pliczcu de sal.
- mantequilla pa pintar.
Entemecemos .tolos ingredientes y dexamos nuna conca la masa hasta que doble de tamañu, una hora mínimu.
Cuando hayan medrao, dixebrámoslos en cachos de 100 gramos, si queremos faelos grandes, o de la metá, si vos presten pequeños. Boleámoslos enriba la meseta y asitiámoslos nuna bandexa de fornu con papel hasta que suban, como 1 hora más.
Pintámoslos con mantequilla fundida y metémoslos nel fornu a 190 graos durante 20 minutos (si los ficísteis pequenos controlái...)
Dexamos esfrecer y merendamos con un vasín de lleche o un cafetín... ¿daquién dá más?
Muá.
(Fuente: Ma Petite Boulangerie)
No hay comentarios:
Publicar un comentario