Galletes de dos colores

 A ver... nun podemos dicir que seyan rápides, pero agora nel inviernu, con esti fríu y estes poques ganes de salir... ¡nun veo cosa meyor que facer! Eso sí, rápides non, pero fáciles son abondo. Divertides de facer y de ver, nun vos digo de comer... ;)

De materiales técnicos tenemos que tener un cortador de galletes y un rodillu pa alisar la masa.


Pa facer estes galletines vamos necesitar:

  • 250 gramos de farina.
  • 1 cucharadina de formientu en polvu.
  • 125 gramos d'azucare glas.
  • 1 güevu.
  • 1 cucharadina de vainilla molida o algo paecío.
  • Plizcu de sal.
  • 125 gramos de mantequilla.
  • 2 cuyaraes de cacau en polvu.
  • 2 clares de güevu.
  • 1 cuyarada de lleche.
  • 1 cuyarada d'azucare glas.
Mezclamos nuna conca la farina, el formientu, l'azucare glas, la vainilla, el plizcu sal y la yema'l güevu.
Cuando te too esto bien mezcladino, echamos-y la mantequilla en cachinos pequeños, amasamos seliquino y cuando tea too más o menos xunto, echámoslo na encimera enfarinada.
Hemos xuntalo mui bien, pero na más que te homoxéneo, nun movemos más la masa, partímosla en dos mitáes y dexamos una na nevera.
Na mitá que dexamos fuera, echámos-y la cuyarada d'azucare glas, la cuyarada de lleche y el cacau. Mezclámoslo too, mientres que veamos cachos sin cacau seguimos, en cuanto te axuntao paramos de movelo y pa la nevera.
Hai que dexar enfriar les mases una hora.

Pasau el tiempu sacámosles y estiramos la masa de chocolate col rodillu, hasta que quede de mediu centímetru más o menos, partímosles col corta pastes y ponémosles nuna bandexa de fornu; cuando les tengamos toes, les de la primera masa, cortamos les segundes, les blanques, y anantes de poneles enriba les primeres, pintamos estes con clara de güevu pa que peguen, ponemos-yos enriba les segundes y pal fornu.
Vamos tener que teneles dientro 12-15 minutinos, col fornu a 180 graos.
Nun vos paséis de tiempu que son finuques y quemen fácil ;)

¡Qué vos presten! Muá

No hay comentarios:

Publicar un comentario