Qué sorpresón cuando probamos los palinos d'anís y yeren como les rosquilles de les feries, eses que se compren en paquetinos de pásticu nes fiestes de prau... ¡qué riques!
Vamos necesitar:
- 1 güevu.
- 100 ml d'aceite d'oliva.
- 80 gramos d'azúcare.
- 1 cuyaradina de vainilla molida.
- 1 cuyaradina y media de semilles d'anís.
- 250 gramos de farina.
- 1 cuyaradina de formientu.
- 1 cuyarada de lleche.
- plizcu de sal.
Entamamos batiendo'l güevu col aceite, l'azúcare y la vainilla coles barilles hasta que tenga pinta d'espuma. Mayamos les semilles d'anís y echámosles a la mezcla.
Xuntamos la farina col formientu y la sal y echámoslo pallá tamién. Si vemos que ta poco moyao, echamos la lleche, si non nun vos fai falta dexáila pa prau.
Amasamos bien hasta que se xunte too y facemos un cilindru que metemos na nevera media horina, pa que dempués al sacalo tea duro y pueda amasase y da-y forma fácil.
Sacamos el cilindru de la nevera y cortámoslu en raxes; coyemos una y damos-y forma palín, colocámosla nuna bandexa de fornu con papel vexetal, y así con toes.
Tienen que tar nel fornu 16-18 minutos, a 160 graos.
¡Saca-ylos del fornu y a comer! Pero cuidadín, aguantar hasta qu'enfríen... ¿eh? ;)
Muá