Galletes de mantequilla y vainilla

Préstame pola vida faer galletes en casa pa nun tener que mercar de les industriales. Ye mui fácil, de verdá. Y merez muncho la pena'l sabor y la tranquilidá de saber que tán feches por tí y que tolo que lleven ye bueno.
Estes galletes son una versión de les de mantequilla de tola vida (que dalgún día pondré equí), ameyoraes. 
Pa que queden curioses con esta receta, teniendo en cuenta'l tiempu nel fornu y los graos, hai que cortales más o menos igualadines y aplastales con un rodiyu. Asina que necesitamos cortapastes y rodillu.


Pa 40 galletines, más o menos, vamos necesitar:
  • 250 gramos de mantequilla.
  • 250 gramos de farina.
  • 125 gramos de maicena.
  • 125 gramos d'azucare.
  • Plizcu de vainilla molío (o una caxina de vainilla: yá sedría xenial).
  • 1/2 sobre de formientu químicu.
  • 1 güevu.
  • 2 cuyaraes de nata llíquido.
  • Cacau en polvu.
  • Un plizcu sal.
Mezclamos nuna conca: la farina, la maicena, el formientu y un plizcu sal xunto cola nata, y amasámoslo mui bien.
N'otru sitiu, batemos coles barilles llétriques la mantequilla col güevu, l'azucare y la vainilla hasta que tea mui suavina, y déxamoslo envuelto en film 1 hora na nevera.
Precalentamos el fornu a 175 graos.
Enfarinamos mui bien la encimera pa char la masa enriba y poder estirala col rodiyu (nun vos cortéis cola farina, va chupavos muncha hasta que podáis estirala sin que se vos pegue; enfarinar tamién el rodillu y les manes).
Estiramos bien la masa hasta que seya de 4-5 milímetros (ye importante que, aunque seya más o menos gruesa, toles galletines seyan iguales). Pa los que como yo nun tais mui dello, lo meyor que facéis ye cortar la masa en 4 cachos, y dir estirándolos y cortando les galletes d'una nuna (si non, ye muncho más complicao).
Ponemos un papel de fornu nuna bandexa y vamos poniendo les galletines cortadines (nun fai falta separales muncho, nun crecen).
Metémosles p'allá de 12 a 15 minutos (depende de lo gordes que les ficiéreis: nun tienen que quedar mui doraes, na más que se-yos quite'l colorucu blancu).
Cuando tean, sacámosles y chamos-yos penriba cacau en polvu.

Amás del sabor que tienen, que ye un prestor, ¡va golevos la casa...!

Muá

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