Nun me lo podía creer cuando ví'l mio primer pan con tan buena pinta... Y nun se necesita ni panificadora, ni maquinina carísima, ni saber amasar...
Pues bien, vamos entamar colos miedos que desapaecen al faer esti pan:
- ¡Hai qu'usar ingredientes raros, y nin sé nin onde mercalos!
- ¡Nun tengo panificadora!
- Tol mundu me diz lo difícil que ye amasar.
- El mio fornu nun tien aire.
- Hai que face-y 2000 amasaos y 40 hores d'espera.
- 220 gramos de farina integral tamizao.
- 220 gramos de farina blanco de fuercia.
- 7 gramos de formientu secu activu (cómprase en sobres pequeños, como el formientu tipu Royal)
- 1 cuyarada sopera de sal fino.
- 250 cl. d'agua templao.
- Plizquín d'azúcare moreno.
Hai qu'empezar precalentado'l fornu pa que tea arroxadín cuando metamos el pan. Asína que ponémoslu a 220 graos.
Vamos poner nuna conca grande les dos clases de farina col formientu, la sal y l'azucare. Cuando tean tolos ingredientes secos bien mezclaos, chamos-y l'agua. ¿Cuánta? Pues esto si qu'hai que dir viéndolo: empezái con 50 cl. d'agua templao, y vais chando poquitín a poco hasta que notéis que ye más fácil amasalo. Amasáis un cachín, pero nun vos paséis: cuando nun se vos pegue la masa a los deos ye que yá ta.
Facémos-y forma de bola a la masa y ponémosla enriba d'una bandexa de fornu con un papel, pa que nun se mos pegue. Embadurnamoslu con aceite vexetal, tapamos con film y dexamos que repose 30 minutos (si ye más, meyor, pero menos non, que tien que yeldar pa que mos quede una fogazuca curiosa).
Pasáu'l tiempu, facémos-y unos cortes penriba y que repose tapáu col film 10 minutinos más.
Agora vien el trucu... Pa que mos salga con esa cortecina tan profesional, hai que pone-y xelu nel fondu´l fornu, meter la fogaza a media altura y esperar...
En 30 ó 40 minutinos (yo túvelo 30 porque éntrenme nervios y ganes de ver qué tal...), tenemos el pan. ¡Y qué pan! :)
Muá
(Receta de Lorraine Pascale)
(Receta de Lorraine Pascale)
No hay comentarios:
Publicar un comentario