Brownies de chocolate

Nun ye que me punxera romántica de sópitu, non. Fícelo por da-yoslos a mios pas pol so aniversariu. Prestaron-yos abondo y espero qu'a vosotros tamién. Ye un postre fácil y mui resultón. Vamos con él.

Como cosa teúnica necesitamos un molde (a ver, que nun fai falta que sean corazoninos, nin ositos, nin flores... Con un molde pa bizcochos normales val de sobra) ;)

Brownies de chocolate y nuez

Ingredientes:

  • 120 gramos de mantega.
  • 150 gramos de chocolate picao.
  • 200 gramos d'azúcare.
  • 2 güevos.
  • 120 gramos de farina.
  • 150 gramos de nueces picaes.
  • Plizcu de sal.
Prendemos el fornu a temperatura fuerte: 180 graos más o menos.
Entamamos poniendo nel fueu mui suavino, al 2 ó 3, la mantega y el chocolate, pa que fundan y se xunten.
Cuando tean, quitamoslo del fueu y echamos l'azúcare mientres revolvemos; dempués los güevos enteros d'ún nún; la farina; y pa finar, les nueces.
Cuando tea too bien mezclao, echámoslo nun molde engrasáu  y pal fornu 10 minutos.
Cuando pasen, baxamos la temperatura hasta los 150 graos, más o menos, y dexámoslo otros 10 minutos más.
(Si lo metéis en moldes más altos o más baxos que los mios de corazoninos, lo meyor pa saber que tan bien fechos, ye que metáis un paliyu de madera: tien que salir moyáu pero nun mancháu, el brownie tien que tar cremosu pel centru)

Nun faigais como yo y lo intentéis desmoldar na más salir: a parte de quemar, rompen... Esperái que yá veréis qué bien desmolden dempués d'un cachín. 
Echamos-y azúcare glas penriba con un colador (pa tamizalo y que nun queden gurullos).
Y llisto. 

Avisái de lo riquísimos que tán anantes de que los coman, que-yos pue dar daqué ;)
Muá.



No hay comentarios:

Publicar un comentario